Google vinner rettssak

Det var Gordon Ray Parker som saksøkte Google for å indeksere en post han selv hadde lagt ut på Usenet. Posten inneholdt et kapittel fra en av hans bøker, som Google lagrer lokalt for å kunne vise til sine brukere.

- Når en ISP automatisk og midlertidig lagrer data uten menneskelig påvirkning slik at systemet kan operere og overføre data til sine brukere, mangler det nødvendige elementet; hensikten å bryte kopiretten, sa dommeren. Retten siterte også en tidligere sak mot Google, hvor det ble slått fast at cachede versjoner av nettsider ikke bryter med kopiretten.

Parker hevdet også at Google var skyldig i ærekrenkelse, da selskapet arkiverte Usenet-meldinger som kritiserte forfatteren. Alle de 11 beskyldningene i søksmålet ble avslått, de fleste på grunn av at de ikke reiste noen krav. Resten ble avslått på grunn av at Google ikke kan bli holdt ansvarlig under en rekke lover.

Søkegiganten har likevel flere søksmål å forsvare seg i. Rettighetsorganisasjoner for både forfattere og forleggere har saksøkt Google for sitt bibliotek-prosjekt, hvor de forsøker å digitalisere alle verdens bøker.

Kilde: Ziff Davis

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen