Google vil tilby mobilbøker

E-bøker, eller elektroniske bøker, har hittil ikke blitt den store farsotten som verdens bokbransje har håpet på. Men nå vil Google slå et nytt slag for e-boken. Selskapet har nemlig planer om å lansere en helt egen plattform til mobiltelefoner.

Med det nye systemet skal du kunne laste ned og lese hele romaner rett på mobilskjermen din, skriver Dagens IT. Google har allerede en nettbasert boktjeneste som heter Google Book Search. Her kan du laste ned utdrag fra bøker rett til PC-en din.

I følge Dagens IT tror ikke Google at e-bøker vil ta over for vanlige bøker. Selskapets direktør i Google Book Search, Jens Redmer, mener heller at e-bøker vil gi leserne større valgfrihet.

- Leserne bestemmer
- Kanskje du bare vil låne en reiseguide i ferien, eller kjøpe et kapittel i en bok. Det er leserne som bestemmer hvordan boken skal leses, mener han.

Men ikke alle er like glad i Googles innblanding i bokverdenen. Organisasjonene Authors Guild og Association of American Publisher har saksøkt Google for deres Book Search-tjeneste. De mener nemlig at Google bryter opphavsretten når de skanner inn bøkene til Book Search-tjenesten.

Når Google vil ha den nye mobile bokplattformen sin klar, er foreløpig uvisst.

(Kilder: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen