Google vil stanse Yahoo-kjøp

Det bør ikke overraske noen at Google ikke ser med blide øyne på Microsofts nyeste planer.

Nå vil de jobbe hardt for at Yahoo ikke godtar Microsoft sitt bud på 240 milliarder.

Les også:
Microsoft byr på Yahoo
.
Firefox vinner, Explorer taper
.
Vi har sett fremtiden
.

Vil stanse Microsoft
Forrige uke la Microsoft inn et bud på 240 milliarder kroner til Yahoo. Om Yahoo godtar dette budet vil Microsoft og Google stå alene igjen på toppen som to giganter innen nettsøk og nettjenester. Google er på sin side ikke glade for Microsoft sine planer.

Ifølge Wall Street Journal tok nemlig googlesjef Eric Scmidt kontakt med yahoosjef Jerry Yang denne helgen for å tilby hjelp for å kunne avverge et oppkjøp fra Microsoft. Schmidt var ikke interessert i å kjøpe Yahoo selv, men ville ifølge kilder hjelpe Yahoo med å finne andre kjøpere.

Google ville også kunne hjelpe Yahoo med reklameinntekter og annen økonomisk støtte for å holde selskapet gående.

Handler om nettets prinsipper
Google frykter at et eventuelt oppkjøp av Yahoo vil gi Microsoft for mye makt. På Google sin egen blogg skriver David Drummond, visepresident innen selskapsutvikling hos Google at han frykter for Internetts fremtid ved et eventuelt oppkjøp.

- Dette handler om mer enn en økonomisk handel hvor en bedrift overtar en annen. Dette handler om å bevare Internetts prinsipper om åpenhet og innovasjon, skriver han.

Forsøk på undergravning
Microsoft på sin side mener Google forsøker å mele sin egen kake. Brad Smith, rådgiver hos Microsoft, påpeker i en pressemelding at Google alene har større markedsandel innen nettsøk enn Microsoft og Yahoo til sammen. Han mener dessuten Google forsøker å undergrave Microsoft sine ønsker.

- Microsoft ønsker åpenhet, innovasjon og ivareta personvern på Internet. Vi mener at en kombinasjon av Microsoft og Yahoo! vil føredette målet fremover, skriver han.

Yahoo har ennå ikke gitt noe svar på Microsoft sitt skyhøye bud.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen