Google vil redde regnskogen

Google har den siste tiden fått mye kritikk for sin lette omgang med personopplysninger og sin innsamling av bilder tatt av uvitende mennesker.

Nå vil de bruke sin teknologi til et noe mer ideelt formål, nemlig å redde regnskogen.

Gullgravere og tømmerhogst
Det er i samarbeid med indianerstammen Sururi at Google nå ønsker å sette en stopper for ulovlig hogst og gullgraving.

Sururi stammen bor dypt inne i regnskogen i Brasil og de merker stadig hvordan deres leveområde blir innskrenket som en følge av slike aktiviteter.

Overvåke via Google Earth
Nå skal de ved hjelp av PC-er utstyr med internett via satelitt mottak kunne overvåke sitt område.

Google skal bidra med oppdaterte bilder fra sitt program Google Earth slik at stammen kan se når det er aktivitet i området.

- Hos Google anser vi det som obligatorisk å hjelpe grupper som dette når det er så tydelig at våre verktøy kan ha en positiv påvirkning, sier Megan Quinn, talsperson for Google til Herald Tribune.

Det var høvdingen i Sururi stammen, Almir Narayamoga Surui, som først kom på ideen da han så stammens område via Google Earth.

Det var da helt tydelige tegn til rasering av området.

Vil skremme utenforstående
Google skal i første hånd bidra med innkjøp av flere og bedre bilder av området. Bilder av endringer i områdets utseende som en følge av rasering skal så kunne overgis til politiet for etterforskning. Sururi stammen skal også bruke bildene til å se hvor de selv skal patruljere.

- Tømmerhoggere og gullhungrige vil helt klart bli skremt nå. Vi vil holde øye med dem hvert sekund uansett hvor de er, sier stammens høvding til Herald Tribune.

Del av større prosjekt
Google har for tiden en rekke miljøprosjekter på gang hvorav samarbeidet med indianere i Amazonas kun er en liten bit.

De vil ellers begynne å ta i bruk mer effektiv og fornybar energi i sine egne kontorer og på servere. I tillegg vil de fortsette å støtte eksterne prosjekter der de finner det mulig.

- Ved å maksimere vår energieffektivitet, skape en ekstra fornybar energigenererende kapasitet på 50 MW og investere i innovativ grønn teknologi, vil Google bidra til å skape en renere energifremtid, forklarer Urs Hoelzle, Senior Vice President, Operations, i en pressemelding.

Google har tidligere lansert et samarbeid med Intel om produksjonen av mer miljøvennlige PC-er.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen