Google vil kartlegge din slekt

Mange mennesker er glade i å lete etter ukjent slekt.

Gjennom nitidig arbeid finner de at de har kongeslekt, eller er i familie med psykotiske seriemordere.

Nå vil Google gjøre jobben langt enklere.

Les også:
Google vil redde verden
.
Finn din slekt på nett.
-IP-adresser må vernes.

Vil opprette DNA-database
Google vil nemlig kombinere en amerikansk database over DNA med Internetts muligheter melder Betanews.com. De ønsker at du skal sende inn ditt eget DNA og gjennom sosiale nettverkssider få kontakt med ukjente familiemedlemmer.

Du skal så få muligheten til å dele tanker og bilder gjennom Internett med din nyoppdagede familie eller skryte av at du stammer fra Napoleon.

Populært i USA
I USA har det lenge vært populært å sjekke sine aner gjennom gjør-det-selv DNA-tester. Nå på fredag vil Anne Wojcicki, kona til Google-grunnleggeren Sergey Brin, presentere sitt prosjekt og nettside 23andme.com for et europeisk publikum.

Hennes nettsiden tilbyr en enkel måte å få testet ditt DNA på, og Wojcicki håper Europeere vil stå i kø for å få sitt DNA analysert.

Vil få motstand
Mange mener likevel at prosjektet vil møte lite forståelse i Europa. Europeere er trolig mindre villige enn amerikanere til å levere inn sitt DNA til Google. Flere forskere er dessuten kritiske til slektsgranskning gjennom DNA.

Genforskeren
Bryan Sykes, som er en av Googles viktigste samarbeidspartnere, har fått mye kritikk for validiteten av sin forskning på kartlegging av slekt gjennom DNA.

Spørsmålet om du selv har lyst til at Google skal ha tilgang til så pass sensitiv informasjon om deg er nok også viktig å ha i bakhodet før du sender inn en spyttprøve til Google og Wojcicki sitt prosjekt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen