Google vil inn i TV-en din

Google holder i disse dager sin store I/O-konferanse for utviklere i San Francisco, og nå har de offisielt annonsert Google TV – en åpen plattform som skal ta internettets kraft over til TV-skjermen, skriver selskapet i en pressemelding.

Dermed blir TV-en din ikke lengre bare et apparat som henter inn TV-signaler – den blir en programvareplattform. Tenk deg hvordan Googles Android operativsystem fungerer i bakgrunnen på telefoner fra både Sony Ericsson, HTC og Samsung, på samme måte vil Google TV kunne ligge i bakgrunnen på TV-er fra ulike produsenter.

Les også: Her er vårens mest populære TV-er.
Les også:
Slik er iPad - tre uker senere.

Ifølge Gizmodo skal Google TV kunne kjøre på toppen av din eksisterende dekoder eller opptaker. Når du starter Google TV blir du møtt med et søkefelt hvor du kan søke etter hva du vil se på, enten det er et YouTube-klipp, en TV-kanal eller et spesifikt show. Allerede har filmleietjenester som Netflix meldt sin interesse. Med denne miksen av internett og TV kan du se fotballkampen på en del av skjermen, mens du slår opp spillerstatistikk i et eget vindu ved siden av.

Google TV kobler også sammen Android-telefonen din med TV-en, og lar deg laste nettside på mobilen og vise denne på TV-en, eller bruke stemmegjenkjenningen i telefonen til å skifte kanaler. Du får også direkte tilgang til Android App Store .
Flere ekspertkommentatorer ser Google T V som runde to i kampen mellom Apple og Google, etter knivingen mellom iPhone og Android-telefoner.

Med seg på laget har de fått både Sony, Intel, Logitech og mange flere, skriver Gizmodo. Sony har annonsert at de kommer med en TV som blir verdens første underholdningsprodukt med Google TV integrert. Etter planen blir de første modellene introdusert på det amerikanske markedet til høsten. Logitech ser ut til å utvikle dekodere som lar deg få Google TV på ditt gamle TV-apparat, og begge produktene blir drevet av en Intel Atom CE1400-prosessor.

Ifølge Techcrunch benyttet Google-lederne konferansen til å gi flere ikke spesielt subtile stikk til Apple. Der Apple TV er en dings og noe programvare er Google TV en hel plattform, ifølge Google selv. De mener deres ide tar det som gjør dagens TV-er populære – å vise TV-innhold – og bygger på toppen av dette. Apple gjør ikke dette med Apple TV, de har i stedet skapt en ny måte å kjøpe innhold på via iTunes.

Se videointroduksjonen her: 


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen