Google vil bygge eget nett

Søkegiganten Google melder at de er villige til å bla opp 26 milliarder kroner for rettighetene til 700 MHz-båndet i USA, skriver The Register.

Dette frekvensbåndet har nylig blitt brukt til analoge TV-sendiger. Nå som sendingene blir digitale, er frekvensen ledig og skal auksjoneres ut igjen av det amerikanske teletilsynet, FCC.

Vil tilby trådløst internett
I Googles offisielle blogg skriver selskapet at de ønsker å bruke frekvensen til å tilby trådløst internett. Google ønsker å ha et åpent nettverk som skal kunne brukes av alle - både private og kommersielle brukere - til alt.

Tanken er altså å tilby et åpent nettverk som skal kunne brukes til alt fra å tilby vanlig internettaksess til mobiltelefoni.

Forbrukerne skal få muligheten til å koble en hvilken som helst mobilenhet til nettverket, og bruke alle mulige tjenester så lenge det ikke er skadelig for nettverket. På samme måte skal internettilbydere få mulighet til å kjøpe kapasitet og videreselge til sine kunder, slik at kundene kan komme seg på nett overalt.

Stiller klare krav
Foreløpig er det imidlertid langt fra sikkert at Google vil kjøpe konsesjon på den ledige frekvensen. Selskapet setter nemlig som betingelse at FCC ikke legger noe krav på teknologier og tjenester som skal tilbys i frekvensbåndet. Dersom FCC for eksempel krever at 700 MHz-båndet skal brukes til mobiltelefoni, vil Google neppe by på det.

(Kilde: Theregister.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen