Google værer været

Sjekk været med Google Maps

Nå er det enda mer du kan bruke den populære karttjenesten til.

Det er ikke i mange yrker du gjøre karriere hvis du tar feil mesteparten av tiden, men innen meteorologi ser det ikke ut til å være noe problem. Det virker også som det er en fordel å kunne lyve overbevisende på TV. «Jeg tok riktignok grundig feil i går, men i morgen blir det sol og sommer. Helt sant, kors på halsen og ti kniver i hjertet.»

Etter å ha blitt blitt overraska av torden, hagl, flom og snøfokk, igjen og igjen, på «varme sommerdager», vet vi naturligvis bedre. Værmelding er bare tull. Det eneste som er sikkert er hvordan været er akkurat nå. Og da fungerer det like godt å stikke huet ut av vinduet en gang i blant.

Men hvis du av en eller annen grunn ikke orker å åpne vinduet, eller lurer på den skrytete fetteren din har det så bra på Costa del Svidd som han påstår, er det også greit å kunne sjekke dette på nettet. Og nå trenger du ikke lete rundt heller, det hele er plutselig blitt integrert i Google Maps – en av verdens mest brukte karttjenester.

Dette får du i gang ved å muse over kartikonet oppe i høyre hjørne og huke av for vær.

Dessverre er ikke det aller mest lokale eller nøyaktige været plass for oss her på berget, for Google plukker værdata fra weather.com, som ikke spesielt store i Norden. Men sammen med skylaget fra Naval Research Laboratory får du likevel et greit bilde, i hvert fall om du bor i et rimelig sentralt strøk.

Skylaget kan du for øvrig slå av, og blir uansett borte når du zoomer langt nok inn. Vil du ha værvarselet for de neste fire dagene kan du dessuten ganske enkelt klikke på et værikon. Men nå tror vi vel strengt tatt ikke at weather.com er noe mer å stole på enn våre hjemlige værvarslere.

Kilde: Google Blog

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen