Google utvikler Linux-variant

Mange har lenge spekulert i om Google kommer til å lansere en direkte Windows-konkurrent, men selskapet har hele tiden avvist tanken. Nå er det klart at søkegiganten faktisk jobber med en tilpasning av den populære Linux-distribusjonen Ubuntu. Selskapets ingeniører kaller prosjektet "Goobuntu."

Sannsynligvis skal Linux-varianten brukes til interne formål, men mange spekulerer i om søkegiganten kommer til å ta opp konkurransen på Microsofts hjemmebane. Selskapet har tidligere vist at de er svært gode til å lage skrivebordsprogramvare, og lanserte under CES en egen programpakke for Windows.

En annen teori om "Goobuntu," er at den er et sideprosjekt for selskapets ingeniører. Alle utviklingsansatte i Google har 1 dag i uken til å bruke på egne prosjekter og idéer. Det kan bety at Google selv ikke har noen spesielle planer for operativsystemet ennå, eller at de utvikler det spesielt til intern bruk på ansattes datamaskiner.

Ubuntu er for øyeblikket den mest populære Linux-distribusjonen, og er installert på seks millioner datamaskiner verden over. Antallet fordobles hver 8. måned, skriver Canonical, selskapet som står bak Ubuntu.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen