Google utvikler bedre bildesøk

Google skal på konferansen Computer Vision and Pattern Recognition Conference i Miami, USA, presentere en ny teknologi som skal gjøre det mulig å finne bilder som ligner på kjente turistattraksjoner.

Brukeren skal kunne gi Google en adresse (URL) til et bilde av et bestemt landemerke, og søkemotoren skal kunne gjenkjenne dette og returnere bilder som ligner.

Google skal ha utviklet teknologien ved hjelp av programmer som Picasa og Panoramio, og brukt nettstedet Wikitravel som en database for bilder av landemerker som er blitt verifisert av eksperter.

Systemet bruker teknikker for å finne små mønster i et bilde, og søker deretter etter lignende mønster i bilder som er blitt verifisert som et bilde av et bestemt landemerke. Google mener teknologien lykkes i 80 prosent av tilfellene ved å finne bilder som ligner på et bestemt landemerke.

Teknologien er fortsatt i utviklingsfasen, og det er ikke bestemt om den faktisk blir brukt i noen søketjenester, men Google skal altså presentere den på konferansen i Miami.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen