De nye brillene skal likne på Oakley Thump (vist på bildet).

Teknofil Google utvikler Android-briller med utvidet virkelighet

De nye brillene skal likne på Oakley Thump (vist på bildet).

Google utvikler Android-briller med utvidet virkelighet

De skal være ekte og de skal komme snart.

I desember dukket de første ryktene om Google-brillene opp. Disse blir visstnok produsert i Googles hemmelighetsfulle laboratorium Google X, og nå har det kommet ny og spennende informasjon.

Ifølge 9to5Google finnes det en prototype som likner på Oakley Thumps (bildet over) – med et innebygd kamera som kan ta bilder og brukes til utvidet virkelighet – eller augmented reality (AR).

Med AR blir bilder fra den virkelige verden kombinert med digital informasjon, som for eksempel fakta om en bygning eller veimarkører.

Styrer med hodet

Kameraet i AR-brillene er lite, har en oppløsning på et par megapiksler og kommer utstyrt med en innebygd blits. Prototypen har et HUD (Head-up Display), men dette skal kun være til ett øye og ikke være gjennomsiktig.

En interessant egenskap er at man skal kunne navigere rundt i menyer og liknende ved å bevege hodet. Denne funksjonen skal etter sigende være lett å lære og fungere smertefritt.

AR-brillene har i tillegg input og output for stemmebruk. Prosessor, minne og lagringskapasitet skal være på nivå med en vanlig Android-smarttelefon, og brillene skal derfor også fungere som telefon.

Søker opp ansikter

Brillene tar i bruk Google Goggles-teknologien. Dette er en applikasjon til Android hvor man tar bilder av fysiske gjenstander og mottar informasjon om dem via Googles databaser. Man kan for eksempel skaffe opplysninger om malerier på et museum, severdigheter, varer på matbutikken eller folk man møter ved å søke gjennom sosiale nettverk.

Eksisterende briller med HUD er gjerne store og klumpete, mens disse brillene later til å nærme seg et mer eller mindre nøytralt utseende. Google vurderer angivelig å lansere brillene som en del av et betaprogram, ikke ulikt det de gjorde med Chromebook i fjor.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen