Google utfordrer nettlesermarkedet


Bilde: Google

Google skal etter planen lansere en ny nettleser i dag. Den har fått navnet Chrome og er basert på rammeverket Webkit som brukes blant annet av Safari fra Apple.

Chrome skal ha integrert en såkalt V8 JavaScript virtuell maskin som utviklerne mener skal bety vesentlig raskere Javascript enn både Internet Explorer og Firefox.

Videre får Chrome et multiprosess-design, noe som innebærer at hver fane som åpnes opereres som en egen prosess. Dette betyr blant annet at dersom fanen krasjer vil ikke hele nettleseren krasje.

Chrome får også innebygd oppgavebehandler som skal gjøre det mulig å overvåke nettsider og plugin-programmer slik at det er lettere å se hvilken av dem er mest ressurskrevende.

Den nye nettleseren skal få en spesiell applikasjonsvisning som fjerner alle verktøylinjer og viser webapplikasjoner av typen Google dokumenter i fullskjermvisning.

Google har lagt ut en presentasjon av Chrome på tegneserieformat på google.com.

Betaversjon av Google Chrome skal etter planen være klar i løpet av tirsdagen. Den skal i første omgang kun støtte Windows, men versjoner for Linux og Mac kommer senere.

(Kilder: BBC, Fudzilla, Google)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen