Google tjener stort på skrivefeil

Når du er på nett er det ikke sjeldent at det går litt fort med skrivingen. En feil eller to i adressefeltet tar deg fort ut på ville veier. Det tjener Google svært godt på.

Tjener godt på "typosquatting"
Google er slett ikke alene med å håve inn på dette. Mange har nemlig funnet at det er en lukrativ bransje å registrere domener som ligner på ekte, slik som bcb.com, ccartoonnetwork.com og mozzilla.org.

Denne formen for domeneskapning er såpass populært at det har fått et eget navn, "typosquatting". Håpet er at du skal skrive feil i adressefeltet å ende opp på deres domene. Disse domenene fylles så opp med reklamer, ofte hentet fra Google Adsense. Personer som har kommet feil på grunn av tastetrykk er tydeligvis også villige til å klikke seg videre inn på reklamene, for Google tjener godt på dette.


Mange tjener godt på at du skriver feil i adressefeltet.

Til sak mot Google
Professor Benjamin G. Edelman ved Harvard Business School har kommet frem til at Google tjener mellom 32 og 50 millioner dollar årlig på slik feilskrivning. Ifølge han fins det minst 80.000 domener som baserer seg på feilstavede varianter av de 20.000 største ekte domenene. Mange av disse 80.000 baserer seg på Googles annonsesystem og henter gode inntekter derfra. Disse deler de så med Google.

Edelman har ifølge The Industry Standard nå gått til sak mot Google. Han mener de på denne måten er med å tjene gode penger på andre firmaers merkenavn. Google på sin side sier at anklagene er uten hold i virkeligheten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen