Google tetter sikkerhetshull

Googles inntreden på nettlesermarkedet med Chrome fikk en stort sett positiv mottakelse, med i løpet av kort tid ble det klart at leseren hadde seriøse sikkerhetsproblemer. Google gikk raskt ut og erkjente problemet, og laget en oppdatering på rekordtid.

Flere problemer
Ved siden av sikkerhetshullene, var det også en rekke andre mindre problemer som ble rettet opp gjennom oppdateringene. Totalt var det fire alvorlige sikkerhetsproblemer, men også en rekke forhold ved brukervennlighet og grensesnitt ble oppdatert.

Mange av oppdateringene vil imidlertid være usynlige for brukerne, mens andre vil bidra til en bedre surfeopplevelse på nettet.

Var klar over feilene
Allerede ved lansering visste Google om feilene. De valgte likevel å lansere Chrome forrige onsdag, og utviklerne satte seg så ned for å finne løsninger. Fredag kom en oppdatering som rettet de mest graverende feilene, og nå har de mer kosmetiske, og mindre overflytsfeil blitt rettet opp.

Hvis du har tatt i bruk Google Chrome, og nå får lettere panikkangst på grunn av at du ikke har blitt spurt om å oppdatere, eller gjort det fysisk selv, kan du likevel slappe helt av. Chrome oppdateres automatisk hver fjerde time, og de nye oppdateringene installeres automatisk neste gang du starter leseren. Den komplette listen over opppdateringene kan du lese her.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen