Google tar på seg spanderbuksene

Alternativ tekst mangler

Google har stadig nye prosjekter på gang i hjembyen Mountan View i Silicon Valley, noe som blir godt mottatt av de drøyt 72 000 innbyggerne. Søkegiganten har det siste året bygd ut et trådløst nettverk, og gitt 1000 av beboerne gratis internett mot at de gir tilbakemeldinger om hvordan nettet fungerer.

Prosjektet har tydeligvis vært vellykket, for nå har har søkegiganten utvidet kapasiteten, og tilbyr gratis internett til hele 90 prosent av innbyggerne. Totalt er det satt opp 380 antenner over hele byen, på alt fra hustak til lyktestolper.

Det jobbes med å bygge ut nettverket, slik at også de siste ti prosentene av beboerne skal kunne dra nytte av tilbudet.

Utbyggingen har kostet rundt en million dollar, som tilsvarer rundt seks millioner kroner. I tillegg kommer det til å gå rundt 80 000 kroner i året til drift og vedlikehold.

Alternativ tekst mangler

Stopper hastighetene på 1 Mbit
Ettersom Google ikke kunne spå hvor mye nettverket vil bli brukt, har det blitt satt en foreløpig makshastighet på 1Mbit opp/ned per bruker.

Det utelukkes ikke at hastigheten vil øke dersom behovet skulle være der. For å logge på nettet trenger du en Gmail-konto, som er gigantens egen e-post-tjeneste, og selvfølgelig en PC, telefon eller PDA med støtte for trådløst nettverk.

Nettverket er først og fremst beregnet på utendørsbruk, men Google oppfordrer de som har problemer med dekningen innendørs til å kjøpe seg en egen trådløs mottaker.

Google har ikke tenkt å stoppe den trådløse utbyggingen etter suksessen i Mountain View, og holder for øyeblikket på å lage et tilsvarende nettverk i San Francisco, i samarbeid med Earthlink. Selskapet har foreløpig ikke planer om å opprette flere trådløse prosjekter etter dette.

Google har ikke tenkt å tjene penger på nettverket i hjembyen, men det spekuleres i om giganten ikke er ute etter å håve inn på målrettet reklame i San Francisco-nettet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen