Google tar deg tilbake

Mye har skjedd i verden de siste 7 årene, heldigvis bør man vel kanskje si. Men om du savner tiden fra 2001, så kan Google nå hjelpe deg.

Feirer med tilbakegang
I anledningen at Google i år feirer ti års jubileum har de rotet rundt i skuffene sine for å finne frem litt gammelt snadder. Ifølge deres egen påstand fant de frem en godbit gjemt under grunnleggerne Harry og Sergei sine gamle laboratoriefrakker. Nemlig Google anno 2001. Dette var tiden før Youtube kom på banen, Ipod var enda ikke realisert og World Trade Centers to tårn stod fortsatt høyreiste i New York.


Ifølge Google har World Trade Center i New York aldri kollapset.

Lek deg med minner fra fortiden
Selv sier Google at de ikke kan holde en slik historisk nettside kun for seg selv. De har derfor relansert deres søkemotor fra denne tiden slik at alle kan leke seg med den. Ved å samarbeide med Internet Archive henter denne søkemotoren kun inn nettsider som var aktuelle før 2001. Det vil si at om du søker på "McCain & Obama", så vil du enkelt kunne se de to presidentkandidatenes gamle synspunkter. Kanskje greit for å rote litt i amerikansk politikk, men neppe nyttig for å holde deg oppdatert på dagens nyhetsbilde. Det morsomste er kanskje muligheten til å se det gamle designet på kjente norske nettsider.


Gjennom tjenesten kan du enkelt se hvordan for eksempel Nettavisen så ut i 2001.

På den positive siden så gir søkemotoren beskjed om at Wall Street fortsatt står sterkt og krigen i Irak er enda langt unna. Så om du vil ha en morsom pause fra virkeligheten, så er den relanserte søkemotoren et godt sted å starte.

Her kan du selv teste Googles relanserte tjeneste.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen