Google Talk er ute

Ryktene om at Google skulle slippe sin egen IM-klient har surret ganske lenge. I går oppdaget vi at det fantes en Jabber-server på talk.google.com, i dag ble en nettside tilgjengelig på den adressen. Nå kan du laste ned en betaversjon av Google Talk fra nettsiden.

For å få bruke tjenesten, må du ha en Gmail-konto, eller bli invitert av en bruker som har en Gmail-konto. Du kan bruke tjenesten til både chatting og telefonsamtaler, og brukergrensesnittet er mye enklere satt opp enn konkurrerende tjenester.

Google har basert sitt system på Jabber-protokollen, noe som gjør at du kan kommunisere med Google Talk fra en mengde andre klienter, blant annet Trillian Pro og GAIM. Selve Google Talk-klienten er foreløpig bare tilgjengelig for Windows. Foreløpig er det ikke mulig å kommunisere med brukere av andre nettverk, slik som MSN Messenger og AIM. Denne funksjonaliteten kommer derimot senere, skal vi tro hva Google selv skriver på sine nettsider. Jabber-protokollen kan allerede gjøre dette ved hjelp av diverse såkalte transport gateways, men dette kan være for avansert for en vanlig bruker å sette opp.

Når du først logger på programmet, er alle din Gmail-kontakter ferdig lastet inn. Du kan også sende invitasjoner direkte til brukere som ikke har Gmail-konto fra programmet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen