Google straffer seg selv for cloaking

"Cloaking" består hovedsaklig i å vise en annen side til søkemotorer enn man gjør til vanlige nettlesere. Ved å benytte metoden kan man få bedre treffresultater fra blant annet Google, men det gjør det også mulig å få treffresultater som ikke er relatert til teksten på siden. Dette er en av flere grunner til at Google har valgt å stenge ute sider som benytter seg av metoden.

Denne uken ble Google tatt for å benytte denne teknikken på sine AdWords-sider, og Google har nå svart på anklagene. De har nå fulgt sine egne retningslinjer, og fjernet de sidene som benyttet seg av metoden fra sin indeks.

Ironisk nok var det Googles egen teknologi som gjorde at noen oppdaget det. Google lagrer en såkalt cache av alle nettsider søkemotoren går igjennom. Om man så på cachen til de nevnte sidene så man at overskriften var endret til en lang liste med søkeord som er relevante for AdWords. Overskriften på den samme nettsiden var helt annerledes om man ikke så det gjennom Googles cache.

Nå må Google etter all sannsynlighet fikse nettsiden før de får legge dem tilbake i søkeindeksen, slik prosessen er for alle webmastere som blir tatt for å bryte Googles retningslinjer.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen