Google stopper orm

Ormen som til nå har infisert 40 000 diskusjonsforum basert på phpBB, bruker Google til å finne sårbare diskusjonsforum. Google bestemte seg for å blokkere søk fra ormen, selv om den ikke er farlig for den gjennomsnittlige Google-bruker.

Vi er klar over en orm som utnytter en sårbarhet i en tredjeparts webservere som kjører en spesiell type PHP-baserte diskusjonsforum. Selv om ormen ikke er en risiko for Google-brukere, arbeider vi for å stoppe ormen ved å blokkere søk på Google uttalte en representant for selskapet til ZDNet Australia.

Anti-virus-selskapet F-Secure har forsøkt å kontakte Google over en periode for å få dem til å gjøre nettopp dette, og beskrev innsatsen som Google måtte gjøre for å stoppe ormen som triviell

Tidligere har en variant av MyDoom-viruset også benyttet seg av Google for å søke etter mulige epost-adresser den kunne sende seg selv videre til. Denne varianten genererte så mye trafikk at Google ble svært treg i perioder, og fungerte effektivt som et DDoS-angrep mot søkemotorene Lycos og AltaVista, som ble fullstendig utilgjengelig i perioder.

Kilde: CNet News

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen