Google sprer skadelig programvare

Ifølge ny rapport fra forbrukergruppen Stopbadware.org, er Google blitt verstingen når det gjelder å spre skadelig programvare.

I fjor så bildet helt annerledes ut. Da var ikke Google på listen i det hele tatt, og da var det USA som var verstingen.

Rapporten viser også at vestlige land sper mindre skadelig programvare enn tidligere. Det er usikkert om dette skyldes bedre sikkerhet, eller rett og slett at disse angripes i mindre grad.

Rapporten fra mars 2008 viser at Google topper listen over spredning av skadelig programvare, og nettsider fra Kina bidrar også sterkt til spredningen.

Det paradoksale er at det er Google som bidrar med informasjonen som legger grunnlaget for analysen fra Stopbadware.org.

Google kommenterer

Google har kommentert denne saken, og mener forklaringen ligger i at skurkene har i økende grad tatt i bruk blogger, som er drevet av Google, for å spre spionprogrammer og andre skadelige programmer.

Bloggtjenester gjort det enklere å lure brukerne til å klikke på skadelige lenker. Søkegiganten hevder selv at de aktivt søker etter og fjerner slike skadelige blogger, når disse blir oppdaget.

Sikkerhetseksperter mener problemet kan løses ved at Google begrenser mulighetene til å legge ut skadelige lenker i bloggene, eksempelvis ved å begrense Javascript-funksjonen. Ulempen er at slike tiltak vil nok også begrense mulighetene som brukerne ellers har på slike bloggtjenester.

Oppdag skadelige nettsider

Nettsiden siteadvisor.com kan brukes til å analysere om en bestemt nettside sprer skadelig programvare.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen