Google slipper diskfeilanalyse

Google har basert hele sin serverpark på billige servere, og har en politikk der de heller bytter ut en server fremfor å gjøre et forsøk for å finne feilen. De har også satt opp et større nettverk som overvåker statusen på serverne, inkludert ting som harddiskstatus, deriblant SMART. Googles serverpark består av disker fra 80 til 400GB, med rotasjonshastigheter på 5400RPM og 7200RPM.

I en større studie om diskfeiltrender utført på disse dataene finner Google overraskende resultater. Målet med studiet var å finne enkeltmålinger, eller kombinasjoner av målinger, som kunne forutse diskkrasj før de skjedde. Man trodde at SMART-statusen skulle gi en indikasjon på dette, men studien finner at i 56% av de diskene som krasjet hadde man ikke sett indikasjoner på dette fra SMART-systemet på forhånd.

Google finner også at temperaturen på diskene ikke har så mye med feilraten å gjøre, og hevder at så lenge temperaturen ligger mellom 30 til 40 grader Celsius, vil andre effekter ha mye mer å si enn temperaturen. Studien avslører også at et tungt bruksmønster kun har en effekt på holdbarheten til en disk når den er helt ny, eller når den er 5 år eller eldre. Det kan være på grunn av at dersom disken overlever den første fasen, har den gjerne ikke en defekt som gjør at feil oppstår før mye senere.

Studien avslører ikke hvilke produsenter og modeller som er mer utsatt for diskkrasj enn andre, selv om Google utvilsomt også har data på dette.

Google har lagt ut hele studien på nettet (PDF), men vi gjør oppmerksom på at studien er skrevet på en svært akademisk måte, og derfor kan være tung å lese.

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen