Google saksøkt for dårlig ranking

Nettsiden KinderStart.com gir gode råd og informasjon om barn til foreldre, lærere og andre som er interessert. Nå har denne nettsiden saksøkt søkegiganten Google for å gi nettsiden en dårlig ranking. De som saksøker mener nettsiden får for dårlig plass i søkeresultater.

De ansvarlige bak KinderStart krever økonomisk kompensasjon, og en redegjørelse for hvordan Google rangerer nettsider. Dette er forsåvidt allerede beskrevet på google.com, men de som saksøker mener Google ikke overholder egne regler. De mener rankingen er blitt endret på en slik måte at besøkstallet for nettstedet har sunket med 70%, og at dette igjen har ført til inntektstap.

Ett av punktene som KinderStart bruker til sitt forsvar er at konkurrerende søkesider som MSN Search og Yahoo begge har KinderStart øverst i sin ranking, mens Google har nettsiden langt nede i rekkefølgen i et søkeresultat. Google er tidligere kjent for å ha straffet nettsider som prøver å lure Google slik at at rankingen settes opp, men KinderStart mener de ikke har brukt slike metoder.

Kilde: reuters.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen