Google saksøkes for forslag

Alternativ tekst mangler
Google foreslår at du laster ned en crack

Det belgiske selskapet ServersCheck har anlagt søksmål mot Google for å oppfordre til piratkopiering. Når du i Google Suggest skriver "serverscheck", foreslår søkemotoren søk som "serverchecks crack" og "serverchecks keygen."

Da Google ble kontaktet angående problemet, sa de at de kan fjerne innhold fra sin søkeindeks, men at de ikke har samme muligheten til å fjerne forslag i Google Suggest. I de siste versjonene av Googles verktøylinjer for nettlesere, er Google Suggest inkludert.

- Vi har ikke noen problemer med at du kan finne ulovlige kopier med Google. Det finnes mennesker som når dagen er over aldri kommer til å kjøpe produktet. Men mennesker som ser etter vårt selskap i god tro og får forslag fra Google å se etter en crack. Da er det plutselig et helt annet spill, sier Maarten Van Laere i ServersCheck i et intervju med IDG.

Van Laere påpeker også at det ikke er korrekt at Google ikke kan filtrere forslagene fra Google Suggest. Om du forsøker å søke på ord som "sex", "naked" eller "porno" slutter søkemotoren å foreslå søk til deg. Google på sin side hevder fremdeles at slik filtrering ikke er mulig, og sier i tillegg at selskapet er sterkt imot sensur.

(Kilde: IDG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen