Google pusses opp

Google driver nå med oppussing av søketjenesten, og vurderer en rekke nyheter i fremtiden som skal gjøre tjenesten mer brukervennlig.

Universal Search Model

Google vil trolig snart ta i bruk en såkalt "Universal Search Model". Tanken er å bruke felles side for alle typer søk som web, bilder, video, nyheter og andre typer data, det vil si ikke en separat side for hvert tema.

Bedre navigasjon

I tillegg skal Google legge til en ny navigasjonsverktøylinje i siden som viser søkeresultatene - en verktøylinje som viser lenker til søkets egenskaper. Lenkene avhenger av søkeresultatene, slik at brukeren kan gå videre via den mest relevante lenken.

Google vurderer også å legge til en såkalt Searchology-funksjon, som kan slås av eller på. Dette er et navigasjonsverktøy som kan brukes til å gå videre til en spesifikk søkekategori. Brukeren kan velge å få flere alternativer via høyreklikk med musen.

Oversettelse

Under utvikling er også en ny tjeneste som skal kunne oversette søkeord til flere ulike språk.

Fremtidens funksjoner

På nettsiden labs.google.com finner du en oversikt over prosjekter som Google tester ut, og gir en pekepinn på mulige fremtidige funksjoner i søkemotoren.

Les pressemeldingen fra Google.

(Kilder: Betanews, InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen