Google protesterer mot IE7

Google protesterer på måten Microsoft velger å inkludere støtte for søking i sin neste versjon av nettleseren Internet Explorer. Microsoft har valgt å følge i Opera og Firefox sine fotspor, og kommer til å ha en søkeboks øverst til høyre i programvinduet. Søkeboksen er som standard satt til å søke hos MSN Search.

Google hevder at dette gir Microsoft muligheten til å ta webtrafikk fra konkurrentene. Og i Googles verden er webtrafikk og inntekt det samme. Google hevder at dette valget begrenser forbrukernes valg, og at det minner om taktikkene som fikk i antitrust-søksmål på nittitallet.

- Markedet setter pris på åpne valg når det gjelder søk, og selskap bør konkurrere om brukerne basert på kvaliteten på deres søketjenester. Vi mener det er feil av Microsoft å bare sette standarden til MSN. Vi mener at brukeren bør få velge, sa Marissa Mayer, visepresident for Googles søkeprodukter.

Google har likevel selv over lengre tid benyttet seg av integrasjon med nettlesere. I både Opera og Firefox er Google representert, og forhåndsvalgt som søkemotor. Og i begge tilfellene finnes ikke MSN Search i listene, men er mulig å legge til manuelt i etterkant.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen