Google presenterer musikksøk

Vi fortalte nylig om rykter om en ny musikktjeneste som trolig ville lanseres innen kort tid. Nå har Google presentert en ny funksjon som en del av den vanlige søketjenesten, nemlig Google Music Search, som skal gjøre det enklere å finne frem musikk.

Den nye funksjonen skal ifølge en pressemelding fra Google være spesialisert på musikkrelaterte søk, det vil si navn på en artist, låt eller album, og skal inkludere lenker til musikksnutter levert av Googles partnere for musikksøk, Myspace (som nettopp kjøpte Ilike) eller Lala. Videre får søkeren lenker til nettsteder hvor det går an å kjøpe hele låten.

Den nye funksjonen vil også kunne hjelpe søkeren dersom vedkommende ikke husker navnet på låten eller artisten, men bare husker litt av refrenget. Ved å søke etter en tekstlinje eller strofe fra låten vil søkeren ofte finne låten som søkes etter.

Google samarbeider med Pandora, Imem og Rhapsody for å gi søkeren lenker til deres nettsider hvor søkeren kan finne musikk beslektet med søkene.

Google musikksøk skal visstnok ikke være lansert ennå, men skal gradvis legges ut i løpet av noen dager. Her er en videodemonstrasjon av funksjonen:

(Kilde: Google)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen