Google på biblioteket

Google har satt seg som langtidsmål er å gjøre all informasjon søkbar, og selskapet har lansert mange ulike tjenester for å gjøre dette. Annonseringen med at de kommer til å samarbeide med fem store biblioteker i forbindelse med deres Google Print-tjeneste, er ikke overraskende.

Blant bibliotekene det er snakk om, finner man bibliotekene til Stanford- og Harvard-universitetene, men også biblioteker tilknyttet University of Michigan og Oxford, sammen med New York Public Library. Google kommer i dag til å begynne å se på en del bøker fra disse bibliotekene.

Biblioteker har vært vokterne av informasjon i århundrer, og vi er begeistret for å kunne gi lettere tilgang til denne informasjonen uttalte Susan Wojcicki, som er leder for produktstyring hos Google. Ved Harvard-universitetet kommer Google til å lese inn 40 000 av bibliotekets over 15 millioner bøker. Ved å bruke et lite antall bøker i begynnelsen, vil Harvard forsøke å utrede problemer som kan oppstå i forhold til opphavsrett. Bibliotekene eier bare en kopi av bøkene, og har ikke opphavsretten til disse.

For å få tillatelse til å gjøre ting som dette, kommer Google til å samarbeide med forlagene, og å dele overskudd fra reklamering, og eventuelt legge inn lenker til steder hvor man kan kjøpe bøkene. I begynnelsen vil selskapet bare vise biografisk informasjon om bøker som er beskyttet av opphavsrett.

Det er uklart når søking i disse bøkene vil bli tilgjengelig for offentligheten, men det er sannsynlig at når det skjer, vil det være gjennom Google Print.

Kilde: CNet News

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen