Google oversetter til norsk

Oversettelsestjenester på nett har vært et kjærkomment verktøy for mange, men for oss her i Norge har det ikke alltid vært like nyttig. Nå kan du imidlertid oversette både til og fra norsk med hele 22 andre språk.

Ti nye språk
Det er ikke bare norsk som er inkludert i den nye oppdateringen av Google Translate, eller Google Oversetter, som den heter her til lands. Med oss i oversetterhimmelen har vi fått svensk, finsk, bulgarsk, kroatisk, tsjekkisk, dansk, hindi, polsk og rumensk.

Dette gjør at Google nå oversetter til totalt 23 språk, og kommer til å bli et mer og mer nyttig verktøy, både for næringsliv og privatpersoner som ønsker og lese nettsider på et språk man ikke behersker.

Det fungerer
Oversettelsesfunksjoner har ofte en tendens til å gi de merkeligste resultater, men etter at vi har lekt litt med forskjellige språk, oversatt samme setning fra norsk til rumensk, videre til engelsk, så hindi, og til slutt tilbake til norsk, kan vi slå fast at dette faktisk fungerer ganske bra. Du må selvsagt ta høyde for grammatikkfeil når du oversetter på denne måten, men man forstår definitivt helheten i teksten.

Google har også utviklet et hjelpeverktøy kalt Detect Language, som automatisk gjenkjenner originalspråket fra teksten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen