Google oppgraderer søkemotoren

Google har siden begynnelsen av januar testet forbedringene som BigDaddy vil gi søkemotoren. Hoveddelen av oppgradering består i å bytte ut den underliggende indekseringsmotoren, som henter data fra de ulike nettsidene. Oppgraderingen skal være et forsøk på å gjøre rangeringen bedre.

I dagens versjon av indekseringsmotoren, ser nettsidene de forskjellige URLene du kan nå fremsiden på programmer.no ut som 4 forskjellige nettsider for Google. programmer.no, www.programmer.no, www.programmer.no/index.php og programmer.no/index.php er nøyaktig samme side på serveren, men utad er det vanskelig å automatisk identifisere at dette faktisk er samme siden. BigDaddy skal gjøre dette mulig, og på den måten fikse to problemer samtidig; rangeringen til nettsiden vil bli bedre, siden alle linker til de forskjellige URLene vil øke PageRanken til programmer.no. Samtidig forhindrer man effektivt at en nettside kommer opp med samme resultatsiden flere ganger i samme søk, men med forskjellig URL.

Fikser 302-redirigering

Med BigDaddy fikser Google også problemet med 302-redirigering. 302 er en feilkode i HTTP-protokollen, som sier at nettsiden du søker midlertidig finnes en annen plass. Ved å ta over en nettside, og å 302-redirigere den til en annen plass, kan man kapre trafikken fra en annen nettside.

Google håper at oppgraderingen til BigDaddy vil gjøre det mulig for selskapet å indeksere en enda større del av nettet. Den nye søkeroboten deres skal være generelt raskere og bedre til å lese innhold som ikke er ren tekst. Google eksperimenterer også med en søkerobot bygd oppå en Mozilla-nettleser, som kan indeksere utskrifter fra JavaScript.

Google har bedt webmastere å teste BigDaddy, og har publisert to nettsider hvor du finner den; her og her. Rangeringen av nettsider kan være forskjellig fra hva du finner på den versjonen av Google som er i vanlig bruk i dag.

Oppdateringer til søkesiden

Flere brukere har rapportert at de har sett nye resultatsider på søkemotoren. Dette ser ikke ut til å være et resultat av BigDaddy, men en forbedring til dagens versjon av søkemotoren. Et skjermbilde har blitt lagt ut på flickr.

Foreløpig er det bare enkelte brukere som får se den nye resultatsiden.

Kilder: flickr, DIRECT, ITworld

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen