Google kan hente ut de programmene de vil av Android. (Bilde: Google)

Google også med "killswitch"

Apple fikk tidligere i år mye kritikk for å ha en fjernstyringsmekanisme som lar selskapet fjerne programmer det mener er uegnet fra Iphone. Til tross for at du har betalt for de og installert dem på din Iphone 3G.

"Killswitch"

Nå kan det se ut til at også Google forbeholder seg retten til å fjernslette programmer. I brukervilkårene til selskapets nye Google-telefon, G1, skriver selskapet følgende: "Google may discover a product that violates the developer distribution agreement ... in such an instance, Google retains the right to remotely remove those applications from your device at its sole discretion".

I praksis betyr det at Google kan slette programmer fra G1 uten din viten, og også mot din vilje. Selskapet skriver forøvrig at det vil gjøre en innsats for å tilbakebetale prisen kunden har betalt for produktet, men at dette må dekkes av utvikler. Men hvordan dette vil fungere i praksis, eller om det vil fungere, er rimelig usikkert.

Kan bli upopulært

At Google åpner for denne praksisen er rimelig oppsiktsvekkende i og med at Linux-systemet bak Android er åpent, og brukere står fritt til å endre i kildekoden og systemet etter eget godtbefinnende. Og når Apple, som er kjent for å detaljstyre livssyklusen for selskapets produkter fra produksjon til utfasing, får så mye kjeft, kan det bli spennende å se hvordan utviklere og brukere reagerer på Googles fjernstyring.

(Kilder: Computerworld, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen