Google News møter motstand i Skandinavia

Google News møter motstand i Skandinavia

Google News er en tjeneste som samler nyheter fra mange ulike kilder på nett og organiserer stoffet for brukerne. Nyhetene blir oppdatert hver 15. minutt, og de ferskeste sakene kommer opp først i søk. Googles nyhetstjeneste har eksistert i det amerikanske markedet i flere år, og er nå lansert i mange land verden over.

Nei fra Danmark
I går var det Skandinavias tur, men den danske lanseringen ble altså stoppet fordi tjenesten er i strid med dansk lov.

- Det er ikke tillatt for en nyhetstjeneste som Google å lenke opp saker fra andre nettsteder uten å innhente tillatelse, sier sjefsjurist i Danske Dagbladets forening, Holger Rosendal, til Dagens Næringsliv.

Google skal derfor ha sendt brev til de danske avisene for å innhente tillatelser, og flere medier skal ha sagt nei.

Også Norge reagerer
I Norge har reaksjonene vært varierende, men i følge Dagens Næringsliv er ikke Mediebedriftenes landsforening (MBL) helt fornøyd. De har spesielt reagert på at Google bruker bilder hentet fra nettstedene i sine sammendrag, noe de mener er i strid med norsk opphavsrett. MBL skrev i går et brev til Google der de ba dem fjerne bildene fra sin nyhetstjeneste.

Mange vil være med
Likevel er de norske mediene langt fra bare negativt innstilt til Googles nye tjeneste. Den er jo med på å synliggjøre stoff fra nettavisene, og mange vil derfor være med.
- Jeg får flere telefoner fra folk som klager på at de ikke er med, enn fra utgivere opptatt av opphavsrett, uttalte produktsjefen for Google News, Nathan Stoll, til Dagens Næringsliv.

Her kan du gjøre din egen vurdering av den norske nyhetstjenesten til Google.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen