Google med webakselerator


Klikk på bildet

Google Web Accelerator virker ved å benytte seg av Googles tjenerpark når du laster trege sider. Googles tjenere er nesten alltid raskere enn vanlige tjenere på nettet, og det kan derfor være mye tid å spare noen ganger. Programmet integrerer seg automatisk med Internet Explorer og Firefox, men kan også benyttes sammen med andre nettlesere dersom det er ønsket. Foreløpig finnes det bare for Windows.

Programmet setter opp en proxy-server på din lokale maskin, og konfigurerer også nettleseren til å bruke denne. I Firefox og Internet Explorer får du opp en liten verktøylinje som angir hvor mye tid du har spart ved å benytte deg av webakseleratoren. Nøyaktig hvordan denne utregningen foregår, er ukjent for oss, men ser ut til å gi et noenlunde bra bilde av hvor mye tid du sparer.

Vi testet programmet under en halvtimes aktiv surfing, og opplevde å spare rundt 1 minutt med lastetid. Programmet kom først til sin fulle rett da vi testet med sider som led av den såkalte Slashdot-effekten, og tjenerene var overbelastet. I stedet for å ha en lastetid på rundt et halvt minutt, var sidene klare etter bare 2 sekunder.

Mange bekymrer seg for sikkerheten når de bruker slike programmer som dette, siden mye av informasjonen vil bli sendt via Googles tjenere. Programmet begrenser dette en del ved å ikke være aktivert for HTTPS-linker. Likevel innrømmer Google på nettsiden at det er mulig at noe personlig identifiserbar informasjon blir sendt til Googles tjenere.

Programmet kan også forhåndshente linker på enkelte nettsider, som gjør at sider kan laste veldig raskt. Denne funksjonen reduserte også sidelastingstider ganske mye. Ved å trykke på verktøylinjen, kan du få opp statistikk over hvor mye tid du har spart på å bruke akseleratoren, og du finner innstillinger som lar deg midlertidig slå den av.

Om du vil teste programmet, finner du det på webaccelerator.google.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen