Google med video og programpakke

Google vil i morgen på CES kunngjøre to nye tilbud, først og fremst en kommersiell videonedlastingstjeneste i samarbeid med det amerikanske medienettverket CBS. Tjenesten vil være koblet til Google Video Search, og vil ta betalt for innhold. Etter ryktene skal selskapet også ha inngått avtaler med den amerikanske basketballforeningen, NBA.

Det er ennå ikke avklart om Google vil tilby programmene som strømmende innhold, eller om man vil kunne laste ned filene. Kanskje vi får se mer til mystiske Google Wallet, som selskapet foreløpig ikke har presentert offentlig.

Programpakke

Kanskje enda mer spennende er den andre kunngjøringen som kommer fra Google i morgen, nemlig en programpakke satt sammen av programvare fra mange forskjellige leverandører. Pakken vil blant annet inneholde en Google-versjon av Mozilla Firefox, Adobe Acrobat Reader, antivirusprogramvare fra Symantec, AdAware, Trillian, i tillegg til mange av Googles egne programmer. Noen av disse er Google Desktop Search, Picasa, Google Earth og Google Talk.

Flere har reagert på at Google vil inkludere Trillian, som er en meldingsklient som kan koble seg opp mot blant annet MSN, AIM og Jabber, som Google benytter seg av i Google Talk. Hovedgrunnen til at Trillian vil være inkludert, er for å få brukere bort fra Microsoft og AOL sine egne klienter.

I tillegg vil selskapet inkludere RealNetworks RealPlayer, noe som har fått mange til å spekulere i om Google vil ta i bruk den upopulære medieavspilleren i sin videotjeneste. RealPlayer er lite populær blant datakyndige brukere, og er for øyeblikket ikke så populær som konkurrentene iTunes og Windows Media Player.

Kilder: Arstechnica, Reuters, Betanews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen