Google med talebasert søkemotor?

Ifølge nettsiden arstechnica.com har Google søkt om et patent som gir mulighet for et talebasert brukergrensesnitt for en søkemotor, det vil si en søkemotor som brukere kan snakke til. Det er ikke første gangen Google har vurdert dette - les mer om dette i en artikkel av Alex Franz og Brian Milch.

Tidligere forsøk på å utvikle en talebasert søkemotor har støtt på problemet med å gjøre tjenesten brukervennlig nok, det vil si at søket må være enkelt og trinnbasert.

Nåværende teknikker for talegjenkjennelse gir for lite informasjon til dataprogrammet som skal gjenkjenne talen. I tradisjonelle taleprogrammer brukes sammenhengen i teksten for å veilede programmet. En slik sammenheng mangler når det gjelder talegjenkjenning for en søkemotor. Talebaserte søkord er som regel ganske korte, og dette gir begrenset informasjon til programmet som skal gjenkjenne talen.

Google har som mål å utvikle den talebaserte søkemotoren slik at den ligner mer den tekstbaserte søkemotoren. Søkemotoren skal kunne finne de mest relevante treffene med minst mulig interaksjon fra brukeren. For å få dette til skal Google bruke en såkalt "weighted approach". Google skal prøve ut en algoritme som vektlegger talebaserte søkeord på forskjellig måte.

Kilde: arstechnica.com

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen