Google med semantisk søk

Google har nå lagt til semantikk i sin søkemotor. Søkegiganten tar i bruk en ny teknologi som skal kunne identifisere assosiasjoner og konsepter som er relatert til søkeordene.

Dersom brukeren eksempelvis søker etter "principles of physics" vil algoritmen "forstå" at ord som "angular momentum", "special relativity", "big bang" og "quantum mechanic" er beslektet til søkeordene. Ordene som er beslektet vil da dukke opp nederst i søkevinduet. Fordelen er at brukeren får flere søkeforslag som vedkommende kanskje ikke tenkte på.

Google er per i dag meget god på søkeord, men det er også en begrensning, skal Googles visepredisent, Marissa Mayer, ha sagt i et intervju med IDG News Service for et par år siden.

– Brukerne bør kunne stille spørsmål og søkemotoren bør til en viss grad kunne "forstå" spørsmålet, sa Mayer.

Google understreker imidlertid av semantikk vil ikke erstatte tradisjonell søketeknologi, begge deler blir en del av søkemotoroen.

Google har også lagt til såkalte "snippets" – tekstutdrag fra treffene i søkeresultatet. Hensikten er at søkeren skal på en bedre måte kunne bedømme om et aktuelt treff er nyttig eller ikke.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen