Google med Second Life-kopi

Bare en uke etter at Google lanserte beta-versjonen av sitt nye mediasenter, er de klar med en ny applikasjon for sine brukere. Lively er et virtuelt praterom, og bare en dag etter lansering er det helt klart at sex er i fokus for mange.

Sex, musikk, film og livsstil
I utgangspunktet er ikke Lively veldig annerledes tjenester som Second Life, og det hele fungerer som et chatterom for pratelystne, bare at det er delt inn i forskjellige rom fordelt på interesse, og at du har en såkalt avatar, en 3D-modell av hvordan du vil fremstå.

Etter å ha startet opp Lively for første gang er det åpenbart hva som kommer til å bli de mest populære rommene. Alt som handler om sex, musikk, film og livsstil er mest populært. Emo-folket har allerede funnet sitt hjem, de bifile og homofile var raskt ute med et rom, og Sex Island er ett av de rommene med flest medlemmer.


Ved siden av generelle rom, er det mange interessegrupper som allerede har opprettet egne rom.

20 prosent ferdig
Potensielt interesserte bør ha i bakhodet at Lively ifølge Google selv bare er rundt 20 prosent ferdig. Dette bærer også de forskjellige rommene helt klart preg av, og det å manøvrere avatarene din er i beste fall klønete.

Andre personer spretter rundt som om du spiller Counter-strike på en ISDN-linje, og hele opplevelsen kan bli ganske forvirrende til tider. Google sier imidlertid at dette vil kraftig forbedres etterhvert som koden effektiviseres.

Fokus på animert interaksjon
Noe av hovedpoenget i Lively er å omgås andre mennesker i 3D-rommene, men i motsetning til tilsvarende tjenester hvor pratingen er det viktigste, fokuserer Google mer på animerte responser mellom brukerne. Du kan klemme, kysse, det er muligheter for å gi andre brukere gaver, og du kan interagere med objekter som er tilstede i rommet.

Google har defintivt et godt stykke frem før dette fungerer på en tilfredstillende måte, men muligheten til å ha en Second Life-variant i nettleseren din, med enkle løsninger for å implementere innholdet til blogger eller nettsider, er utvilsomt spennende.

Foreløpig er Lively kun tilgjengelig for Windows-brukere med Internet Explorer eller Firefox, men både Mac og Linux-klienter er på vei.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen