Google med ny tjeneste for utviklere

Google presenterte en ny tjeneste på O'Reilly Emerging Technology konferansen torsdag. Tjenesten gir utviklere og andre tilgang til en rekke utviklingsverktøy og kildekoder. Utviklerne i Google skal også bruke den nye siden til å formidle sine erfaringer til andre utviklere.

Google har fått med seg noen tredjepartsutviklere til å lage verktøy rundt sin egne teknologier, blant annet AdSense, søkeverktøy for PC, Gmail og Google-kartsøk. Hensikten med den nye Google-siden er å bygge et møtested rundt ulike programmeringsmiljøer.

Den nye siden tilbyr verktøy foreløpig kun for programmeringsspråkene C++ og Python. Blant annet perftools og Sparsehashtable for C++ og Goopy/functional for Python. Men dette skal utvides etter hvert til flere programmeringsspråk.

Verktøyene og kildekodene er tilgjengelige via BSD open-source lisens, som betyr at utviklere kan bruke kodene for både kommersiell og ikke-kommersiell bruk.

Google har lagret kildekode på et kjent sted for åpen kildekode, nemlig SourceForge.net. Den nye tjenesten heter Google Code.

Kilde: eweek.com, betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen