Google med lokalt stemmesøk

Søkemotogiganten Google utvider stadig sitt spekter av gratistilbud. Siste ledd er rettet mot mobiltelefoni og ikke til selve nettet.

Med Google Voice Local Serach skal du kunne ringe og få gratis opplysninger om firmaer, som veibeskrivelser og kontaktinformasjon.

Automatisk stemme

Googles nye tjeneste minner mye om opplysningens telefontjeneste. Forskjellen er at Googles tjeneste skal være gratis å ringe til fra mobiltelefon, og den er fullstendig automatisert.

Du får altså ikke snakke med en ekte person, men må forholde deg til en automatisk telefonstemme.

Tjenesten er ifølge Techschout.com foreløpig kun lansert i USA, men blir den en suksess vil den nok snart være tilgjengelig flere steder.

Den gjelder dessuten til å begynne med bare for firmaer. Her er det likevel forventet utvidelser, slik at også kontaktinformasjon til privatpersoner blir tatt med.

Reklamefritt
Tjenesten fungerer slik at man fra mobil eller annen telefon kan ringe gratis til 1-800-GOOG-411 (1-800-466-4411). Da kommer man til en stemmeaktivisert søketjeneste hvor man kan søke etter stikkord som for eksempel ”pizza” i sitt område.

Da vil man få lest opp treffene, og man kan også få tilsendt informasjonen på SMS.

Til å begynne med er Google Voice Local Search reklamefri. Hvis mange benytter seg av den, er det nok likevel ikke lenge til søketjenesten blir finansiert via reklame.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen