Google med konkurrent til Opera Mini

Det hele er så enkelt som at du bruker nettleseren i mobiltelefonen din og går til www.google.com/gwt/n. På denne nettsiden skriver du inn adressen til siden du vil åpne, og deretter kommer innholdet i en form som er tilpasset mobiltelefonen din.

Tilpasning
En del nettsider med store bilder og mange elementer ser temmelig rotete ut på mobilskjermen. Er du først og fremst ute etter tekst kan du skru av bildevisningen, noe som også gir mye raskere surfing.

Forskjellene mellom Opera Mini og Googles tjeneste er ikke så stor. I begge tilfeller seksjoneres lange nettsteder slik at du selv kan velge om du vil laste ned alt. Menyene håndteres litt ulikt. Mens Opera viser hele menyer har Google valgt en løsning der menyene kan ekspanderes eller kollapses.

Du kan også surfe ordinære nettsider fra Googles mobile søkemotor på www.google.com. Får du feilmelding på denne adressen skriver du www.google.com/xhtml i wapleseren på mobilen. Herfra kan du søke etter nettsider og åpne dem direkte i wap-leseren, selv om nettstedet ikke har egne wap-sider.

Googles løsning koster ikke mer enn den GPRS-trafikken nedlastingen genererer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen