Google med faktasvar

På enkelte søk presenterer nå Google såkalte faktasvar, svar som skal gi deg svaret på det du lurte på uten å trenge å besøke nettsidene som inneholder svarene. Øverst i søkeresultatene finner du nemlig svaret direkte.

Et enkelt søk på "norway population" gir oss resultatet 4 574 560, et resultat som er hentet direkte fra CIA Factbook. Ein kan også stille den spørsmål om kjente personligheter, slik som "who is Bill Gates", og man får opp en kort oppsummering av hans personlighet. Man får også presentert en lenke til hvor informasjonen ble funnet. Også størrelse og vekt på planeter finner man på denne måten.

Foreløpig er det bare en liten prosentdel av spørringene som bruker disse faktasvarene, ifølge Googles Peter Norvig i et intervju med Macworld. Han sier også at Google henter dataene fra nettsider som de ser på som pålitelige, men har ennå ikke inngått formelle avtaler med noen av disse. Dataene blir rett og slett hentet ut fra Googles indeks.

Du kan selv prøve tjenesten fra Googles nettsider, men du er nødt til å bruke den globale portalen på Google.com. Den norske har ikke fått funksjonen implementert ennå.

Kilde: Macworld

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen