Google lanserer Picasa 2.0

Picasa er et program som organiserer alle dine bilder på en enkel måte. Når du installerer programmet, leiter programmet seg fram til alle bildene på din datamaskin, og begrenser seg ikke bare til vanlige bildefiler, men finner også videoer.

Programmet har selvsagt søkeegenskaper, slik at du lett kan finne frem til gamle bilder. Om du gjør endringer på et bilde i Picasa, for eksempel ved å endre bildenavn eller flytte bildet til en annen mappe, gjør Picasa tilsvarende endringer på disken din. Du kan også lage såkalte virtuelle albumer, som rett og slett er samlinger av bilder som ikke nødvendigvis ligger på samme plass på disken.

Du kan favorisere bilder som du liker spesielt godt, slik at dine favorittbilder er de letteste å finne. Det finnes også en hel haug med fotoredigeringsmuligheter, slik at du kan justere fargetemperatur, lyssetting og skyggelegging. En liten mengde med effekter er også tilgjengelig.

Programmet kan også sende bilder over e-post, inkludert via GMail, og har en innebygd sanntidspratetjeneste via Hello.com. Du kan også laste opp dine bilder til din blog, og det finnes støtte for opplasting av bilder direkte til Blogger.

Du kan laste ned Picasa gratis fra Picasa.com.

Kilder: Picasa.com, PC Magazine

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen