Google lanserer egen DRM

Søkegiganten avslørte på fredag sine planer om å lansere en videotjeneste, hvor brukerne skal kunne laste ned innhold fra blant annet det amerikanske medienettverket CBS og amerikansk basketball. Under introduksjonen nevnte Google-grunnlegger Larry Page at selskapet også har utviklet sin egen DRM-løsning.

Spesielt mye mer sa ikke Page om DRM-løsningen, bortsett fra at den vil støtte rivaliserende systemer i tillegg. Det er ukjent hvor mange ganger du får se en video du har betalt for, og om hvor mange kopier du kan ta av den.

Google vil også tilby hvem som helst å legge opp videoer på Google Video for salg, med en minimumspris på 5 cent, litt i overkant av 33 øre. Dette vil gjøre det mulig for indivivider å selge sitt innhold på en enkel måte, med samme mengde DRM-beskyttelse som de store selskapene bruker.

Tjenesten er foreløpig hovedsaklig rettet mot amerikanerne, men det er vil bli mulig å benytte tjenesten hvor som helst i verden. Av store serier har selskapet foreløpig kontrakt med CBS om programmer slik som CSI og den amerikanske utgaven av Robinson-ekspedisjonen. I tillegg vil det være mulig å se basketballkamper 24 timer etter at de er ferdigspilt.

Kilder: The Register (2)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen