Google kjøper videoteknologi

Google kjøpte opp Youtube i 2006 for 1,65 milliarder dollar, men har ikke lykke helt med å satsingen. En ny reklamemodell er blitt vurdert.

Nå har Google har bekreftet oppkjøp av selskapet On2 Technologies, et selskap som driver med utvikling av videokomprimering. Kjøpesummen er 106,5 millioner USD, men oppkjøpet vil trolig bli realisert i fjerde kvartal.

Hensikten med oppkjøpet er å gi Google bedre mulighet til å forbedre Youtube, med en teknologi som blant annet innebærer bedre komprimering av videoer.

On2 technologies har tidligere solgt produkter til selskaper som Adobe, Skype, Nokia, Infineon, Sun Microsystems, Mediatek, Sony, Brightcove og Move Networks.

HTML 5 erstatter Flash?

Nettstedet arstechnica.com mener oppkjøpet tyder på at Google har tenkt å satse på bruk av <video>-taggen i HTML 5, det vil si i stedet for bruk Flash-teknologien for visning av video på web. En av ulempene med Flash er bruk av proprietær teknologi som krever et tredjepartsprogram for å avspille.

Google har tidligere vist at selskapet ønsker å satse for fullt på HTML 5. <Video>-taggen i HTML 5 kan brukes til å legge inn video i nettsider på lignende måte som <img>-taggen brukes til å legge inn stillbilder. Spørsmålet er hvilken kodek som skal brukes, eksempelvis H.264 eller Ogg Theora.

Googles oppkjøp av On2 kan være et skritt mot å standardisere måten video vises på web, men Google har ikke avslørt noen detaljer rundt hva On2-teknologien skal brukes til.

Det er ikke usannsynlig at Google kommer til å lansere den siste On2-kodeken, VP8, som en åpen kildekode. VP8 skal visstnok på mange måter ha bedre kvaliteter enn andre kodeker, inkludert H.264.

(Kilder: Neowin, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen