Siri hører i utgangspunktet hjemme på Apples iPhone 4S.
Teknofil
Siri hører i utgangspunktet hjemme på Apples iPhone 4S.

Google kastet ut "offisiell" Siri-app

Utvikleren Official App fjernet fra Android Market.

I løpet av 2011 har Google flere ganger måttet fjerne skadelig programvare fra applikasjonsbutikken Android Market. Nå har Google igjen tatt affære. Denne gangen er det utvikleren "Official App" som har blitt kastet ut, etter å ha publisert en app som heter Siri.

Les også: Vi tok en prat med Siri-kopien til Android

Navneforvirring

Utvikleren har laget flere ulike kopier av kjent programvare. Navnet på utvikleren har gitt inntrykk av at det er snakk om offisielle applikasjoner.

Siri-appen har hentet navnet sitt fra Apples talestyring. Talestyringen fikk mye oppmerksomhet etter lanseringen sammen med Apples nyeste operativsystem, iOS 5.

I motsetning til mange av de andre Siri-klonene på Android Market forsøkte ikke appen fra "Official App" å gi deg egen funksjonalitet. I stedet var Siri kun en snarvei som aktiverte Googles egen talestyring i Android.

Beskrivelsen av appen var relativt ærlig, og sa kort og greit at appen var et Siri-ikon som ledet til Googles talestyring.

iPad-spam

Det brukere av den gratis appen ikke hadde noen grunn til å forvente var søppelpost. Flere brukere av "Siri" skal ha fått opp beskjeder om gratis Apple iPad 2 i beskjedfeltet øverst på Android-skjermen.

Appen var kun på Android Market i noen timer, men fler enn tusen brukere rakk å installere appen. Nå er altså både app og utvikler kastet ut fra Android Market.

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

(Kilde: androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen