Google Image Search viser mer informasjon om bilder

Exif data tilgjengelig på alle bildesøk.

Med jevne mellomrom legger Googles programmerere ut nye funksjoner på søkemotoren, noen får vi daglig bruk for, mens andre blir bare morsomme tilleggstjenester som bare spesielt interesserte benytter seg av. Om deres nye funksjon for bilder er så nødvendig vites ikke, men nå har Google gjort det mulig for brukerne å se ekstra informasjon om bildene som søkes opp.

Med Googles Exif-data blir dermed informasjonen om et bilde, som dato, klokkeslett, brennvidde, f / stop, lukker osv tilgjengelig på mange bilder. Også hvilken kameratype og når bildet ble tatt vil automatisk vises fram på søkerreultatet. Hvor mye informasjon som ligger på nettet vil avhenge av den som legger ut bildet.

“Ytterligere detaljer fra selve bildefil blir ofte lagret i digitalkameraet som tok bildet eller programmet som genererte bildet. Dette kan også manuelt endres eller legges inn. Google vil ikke endre eller legge nye detaljer om bildefilen”, skriver søkemotoren i en pressemelding.

En annen endring er at du kan klikke "flere størrelser" for andre versjoner av bildet eller "lignende bilder" for bilder som visuelt ligner på søkeresultatet. Sidepanelet inkluderer også søkeresultatet i et tekstutdrag.

Hvor hendig denne funksjonen blir avhenger selvfølgelig av øyet som ser. Vi synes imidlertid dette kan være med på å gi mer presise treff på bildesøk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen