Google herjes av trojaner

Det rumenske selskapet BitDefender har ifølge Reuters funnet sikkerhetsproblemer i Googles tekstbaserte reklame Adsense.

Brukere som klikker på reklamen blir sendt til helt andre nettsider enn de forventer.

Les også:
Danskenes dummeste datafeil
.
Pass på nettbanken før jul
.
Norges IT-sikkerhet må bedres
.

Populær tjeneste
Googles tekstreklame Adsense er svært populær inntektskilde for både små og store nettsider. Noen har funnet en måte å plassere en trojaner inn i tekstreklamen slik at de som klikker på linken blir sendt helt andre steder. Google jobber nå hardt for å få kontroll over problemet.

- Vi jobber aktivt med å finne og fjerne nettsteder som er til skade for våre brukere både fra vår reklame- og søketjeneste. Vi har både manuelle og automatiske metoder på plass for å gjennomføre dette, sier Google i en melding ifølge Reuters.

Ikke stor fare
Problemet har så langt medført at brukere har blitt sendt til sider som legger igjen skadelig programvare i deres maskiner og sider av et helt annet innhold enn forventet. Ifølge BitDefender er likevel ikke problemet veldig utbrett.

Ifølge sikkerhetsselskapet har problemet svak spredning og utgjør kun moderat skade. Moderat skade er uansett ikke noe de fleste nettbrukere ønsker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen