Google Grupper i ny utgave

Alternativ tekst mangler

Google ligger ikke akkurat på latsiden i disse dager. Søkegiganten har nå sluppet en prøveversjon av en ny utgave av en av sine eldste tjenester. "Google Grupper" er en søketjeneste for nyhetsgrupper fra hele verden.

Tjenesten Google Grupper gir enkel tilgang til nyhetsgrupper på Internett. Det var tidligere nettsiden Deja.com som ga en slik tilgang, men søkegiganten Google overtok tjenesten i 2001.

Nyhetsgrupper

Nyhetsgrupper har i utgangspunktet ingenting med nyheter å gjøre, til tross for navnet. Gruppene er diskusjonsgrupper som nettbrukere pleide å bruke i nettets barndom. Gruppene bruker en egen kanal som kalles for Usenet, og brukes for å utveksle meninger på lignende måte som e-post.

Det finnes egne spesialiserte programmer for å lese nyhetsgrupper, men fordelen med Google Grupper er at meldingene kan leses med en vanlig nettleser.

Ny Google Grupper Beta

Den nye Google Grupper har fått nytt utseende, og brukergrensesnittet skal nå være enklere og mer brukervennlig.

Blant nyhetene er at Gmail er nå integrert i Google Grupper, og brukere har nå muligheten til å kommunisere i gruppene via Gmail-tjenesten.

Det skal også være mulig å opprette nettsider inne i en nyhetsgruppe, og flere brukere kan være med på å vedlikeholde denne nettsiden. I tillegg skal være enkelt å dele dokumenter og andre filer.

Den gamle Google Grupper er fortsatt oppegående, og kan fortsatt brukes, men overgangen til de nye gruppene skal skje forholdsvis snart.

Adressen til den nye betaversjonen er groups-beta.google.com. Du må ha Google-konto for å legge inn meldinger eller opprette grupper.

(Kilde: Google Blog)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen