Google gjør seg IPv6-klar

Google har lansert tjenesten "Google over IPv6" hvor nettleverandører har muligheten til å registrere sine DNS navnetjenere, og på den måten gi sine kunder tilgang til Google-søk med IPv6-adresse.

Allerede i mars 2008 begynte Google å tilby søk over IPv6 for nettsider som ipv6.google.com (krever IPv6-støtte), mens andre Google-produkter er fortsatt ikke IPv6-klare.

Google over IPv6 bruker IPv4-addressen til din DNS-oversetter (ansvarlig for oversettelse av domenenavn til IP-adresse) for å finne ut om nettverket du tilhører er IPv6-klart.

Dersom ikke DNS-navnetjeneren er registrert i "Google over IPv6", eller at nettleverandøren ikke støtter IPv6, vil du få en melding som: "Adressen ikke funnet" i nettleseren.

Detaljene finner du på denne siden.

Hva betyr dette for nettbrukere i Norge?

Foreløpig betyr dette ingenting. "Google over IPv6" krever nemlig at nettleverandøren har en god nok IPv6-forbindelsen til Google, og foreløpig er det ingen leverandør i Norge som oppfyller kravene. På denne nettsiden finner du leverandører som tilbyr IPv6-støtte, med andre ord ganske få foreløpig.

Vi har tidligere skrevet litt informasjon om IPv6 og årsaken til at det ikke er enkelt å oppgradere dagens IPv4 til IPv6.

(Kilder: Slashdot, Google)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen