Google gir gratis trådløst nett

Google gir gratis trådløst nett

Det har vært åtte måneder med harde forhandlinger mellom Earthlink og San Franciscos politikere, men nå er avtalen om trådløst nett til hele byen på plass.

For de fattige
Ifølge The New York Times skal søkemotorgiganten Google stå for en gratis tjeneste med smal båndbredde. Slik vil de sikre at alle, spesielt skoleelever og fattige, vil ha tilgang til internett.

Earthlink vil så ta betalt fra de som vil ha raskere internettilgang. Også de vil komme med et tilbud til de fattige. Vanlig pris for raskere linje er rundt 150 kroner (22 dollar) i måneden, mens byens 3200 fattige vil få samme linje til rundt halv pris.

Hvis alt går etter planen skal det trådløse nettet være på plass om et års tid.

Møter motstand
-Man kan ikke fortsette å retorisk snakke om det digitale skillet uten å gjøre noe med det, sier San Fransiscos borgemester Gavin Newsom i et intervju.

Likevel er det ikke alle som jubler over den nye trådløse tilværelsen. Opposisjonen mener det hadde vært mer riktig at byen selv eide bredbåndsnettet. Andre frykter at tjenesten kan føre til misbruk av personlige opplysninger.

Ny trend?

Fra før av tilbyr Google gratis trådløst nett i Mountain View, byen hvor de har sitt hovedkontor.

Nå spekulerer folk i om dette er begynnelsen på en ny trend, der snart alle vil ha tilgang på gratis internett. Annonsører og nettsteder tjener jo på at folk finner fram til dem på nettet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen