Google gir etter for EU

Google har i den siste tiden fått hard medfart av personverforkjempere - selskapet bak verdens største søkemotor har til og med blitt stemplet som versting når det kommer til behandling av personlige opplysninger.

Den EU-initierte arbeidsgruppen Article 29, som arbeider for nye regler for personvern innad i EU, har uttrykt bekymring for hvor lenge arkivene etter søk blir lagret. Dagens standard er at søkeord og IP-adresser blir lagret i 18 til 24 måneder, for deretter å bli anonymisert.

Etter at Article 29 sendte et åpent brev til Google som indikerte at praksisen til selskapet kan være i strid med EUs lovgivning, vil Google nå endre sin praksis.

- Etter å ha vurdert arbeidsgruppens bekymringer, går vi nå ut en ny policy: Vi skal anonymisere våre søkearkiv etter 18 måneder, istedenfor den tidligere etablerte perioden på 18 til 24 måneder, sier Peter Fleischer, Googles personvernansvarlige for Europa.

Selv om søkene nå lagres med tilhørende IP-adresser i kortere tid, er det usikkert om den nye praksisen vil gjøre Googles praksis lovlig i henhold til europeisk lovgivning. Article 29 skal vurdere svaret til Google 20.-21. juni.

(Kilder: BBC, Dagbladet.no)

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen